keskiviikko 13. kesäkuuta 2012

Matkaa odotellessa.

Viime viikko meni töiden merkeissä hyvin ahkeraan. Vapaat meni sitten nukkuessa suurelta osin. Työskentelen vuorokausi työssä päivän tai kaksi kerrallaan. Viime viikolla oli kuitenkin mahdollisuuksia liikkua jopa töissä. Tavoitteenani on kulkea pyörällä mahdollisimman paljon, auto saa kiltisti olla tuossa pihassa. Kahdestakin syystä. Ensinnä tällä hetkellä bensan hinta on korkein muistiini. Melkein 1.8€ litralta. Siinä ei siis kovin paljoa rellestetä huvikseen autolla. Toiseksi viime syksynä lupasi Tehyn-kuntoutuksessa käyttää kaikki mahdollinen aika hyväksi liikkua jotka vain voi. Aina ei kuitenkaan voi.  Viikko sitten ihmettelin kun pyörrytti karaten harjoituksissa. Sitä onneksi mittasin verenpaineet, niin löytyi syykin. Paineet oli taas niin matalalla, ei ihme kun silmissä musteni. Keho kertoo kyllä koska on hyvä vähän huilata. Sitäpä tässä oon koittanut tehdä. Kuitenkin joka päivä olen koittanut liikkua vähintään puolen tunnin edestä. Lenkillä käynti oli perjantaina jo paljon helpompaan. Joten uskalsin pukea karate puvun päälleni. Lauantaina meillä kun oli kuntamme 90-vuotisjuhlat. Kävimme esiintymässä karateväen kanssa tilaisuudessa. Itse kuitenkin koitin enemmän olla puhujana kuin tekijänä. Sekin oli kyllä tarpeeksi sydämmen sykettä lisäävää. Näytös meni hyvin. Katsomosta kuului ääntelyitä että hullu toihan käy kipeää. Mutta lopulta väki oli hyvin otettu eityksestä.

Maanantaina sitten oli karaten harjoitukset edessä. Sopivan rääkiiin jouduttiin kun ohjelmassa oli Hangetsua. En muuten ollut aiemmin sitä kataa tehnyt, mutta lopulta se oli ihan helppo kunhan sen vaan hoksasi miten tehdään. Hengittäminen ei vaan itsellä ihan mennyt kaikissa ihan nappiin. Niin ja asennoissa on vielä paljon treenattavaa. Tiistaina sitten kävin pyöräilemässä kaverin luona suunnittelemassa espanjan reissua. Eli enään 19 päivää lennon lähtöön. Mennään Cadizin rannelle treenaamaan karatea. Saa nähdä kuin suomalais tytöt sieltä rusinana palaapi, lämpöä kun on luvattu lähemmäksi 40C:sta. Nyt on sitten reissu suunniteltu kokonaan. Pikaiselleen kun laskee koko reissun hinnan tulee se lähelle samaa kuin valmismatkan ostokin. Mutta itse suunnitellussa on enemmän seikkailuja ja toimintaa. 40km pyöräily ei ollut siis turhaa. Siitä on kohta seitsemän vuotta aikaa kun viimeksi olen lentänyt tai ulkomailla käynyt. Nyt siis tästä nautin. Matka on palkinto vyöstä. Sekä vuosi sitten lupasin itselleni jos valmistun sairaanhoitajaksi, niin lähden ulkomailla. Odottan siis reissua kuin kuuta nousevaa. Työtkin tuntuvat luistavan ihmeen nopeaan, vaikka haasteellisia välillä ovan. Tässä nautin siis suomen kesästä ennen kuin Espanjaan lähden. Hyvää säätä onkin luvattu juhannukseksikin. Toivotaan vaan ettei kukaan saa päähänsä seistä veneessä pikku huppelissa. Nauttikaa kesästä, mutta muistakaa turvallisuutenne olitte missä kunnossa tahansa. 

Tavoite seuraaville viikoille: liikkua ja nauttia suomen kesästä. 


Sain Lauralta haasteen. Joten vastailen siihen tässä samalla

1. Mikä on tuskaisin käsityömuistosi?
 Virkattu pöytäliina. Siitä sain jotenkin aikaa sipulipussin. Tai niin sitä toiset kutsui.

2. Asutko talossa, jossa haluat asua loppuikäsi?
En. Suurella todennäköisyydellä tulen elämäni aikana muuttamaan vielä useita kertoja.  

3. Minkä harrastuksen haluaisit aloittaa seuraavaksi?
  En varmaan aloita uutta, mutta olisi ihana saada taas aikaiseksi enemmän valokuvata, maalata, piirtää.

4. Minkä elokuvan kävit viimeksi katsomassa elokuvateatterissa? Tykkäsitkö?
Jos ihan oikein muistan niin viimeksi kävin katsomassa härmän. Tai sen ainakin muistan katsoneeni :) Ja kyllä tykkäsin. Melkein itkin kun kaipasin niin pohjanmaan murretta. 

5. Mikä oli lempilelusi lapsena?
  Niitä oli paljon. Varhaisin oli Apipapi, apinia joka katosi muutossa ollessani 4v.

6. Mikä on onnistunein käsityösi?
Minkähän niistä oikein valitsen onnistuneimmaksi. Posliininmaalaus on kanssa käsityötä, mutta enemmän taidetta. Olisin valinnut niistä, mutta nyt pitää oikein miettiä. Varmaan talvitakki jonka tein joskus itselleni aikoja aikoja sitten, kun vielä oli aikaa harrastaa käsitöitä enemmän. Viimeisin ja käytännöllisin taisi olla huopakinttaat ja tossut.
 
7. Kuinka paljon sinulla on lankoja varastossa?
Korimainen arkku on täynnä. Siellä odottavat tekemisen puuskaa.  

8. Kuinka paljon sinulla on puikkoja ja koukkuja?
 Sen verran että sukan, tumput, sormikkaat, puseron kudon, sekä virkkaus välineet joilla pärjää.

9. Onko sinulla lemmikkejä? Mitä ja minkä nimisiä ja luonteisia?
  Jos noita pölypalloja lasketa jotka aina välillä kertyy, ja siivotessa katoaa, ei lasketa- Ei yhtään tällä hetkellä. Olisin kova eläinten ystävä, mutta allergiat hiukan pitää aisoissa tuota lemmikkien hankintaa. Olen kyllä haaveillut kilpikonnasta, sille kun ainakaan olisi allerginen.


10. Hartain toiveesi, jonka julkisesti voit esittää?
  Niitä on monta, saada rahaa jostain helpottamaan elämää on ainakin ensimmäinen haaveeni. Toinen olisi laihtua vielä seuraavat max 10kg. Kolmantena pysyä terveenä pitkään ja onnellisena. Eikö tuossa ole jo aika isoja asioita. Enemmänkin olisi, mutta kohtuus kaikessa.

11. Mitä odotat tältä kesältä?
  Lomat on melkein pidetty, paitsi yksi viikko jota odotan. Eli kahden viikon päästä lähden espanjaan karaten leirille. Sitä olen kait odottanut huhtikuusta lähtien, lippujen ostosta asti.

En oikein ossaa sanoa kenelle laittaisin haasteen seuraavaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti